vrijdag 1 juni 2012

De Cabane ofte LiTiMa deel II

Drie dagen mooi weer en een bouwpakket zonder bouwinstructies, dat waren de premissen voor het bouwen van een hut in de tuin.
De planken lagen zoals losse stukken van een legpuzzel zonder voorbeeld in het gazon. Omdat het een feestweekend was, was de infolijn niet bereikbaar. Het nummer stond vermeld op de factuur, want de factuur, die zat in tegenstelling tot de bouwinstructies natuurlijk wel bij de planken.
Wachten tot na het lang weekend?
Geen optie!
Sommige dingen zijn vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld een hut bouwen. Bouwplannen, heb ik nu gemerkt, zijn eigenlijk meer een beperking dan iets anders. De hut werd mooier en groter en veel steviger dan de ontwerper oorspronkelijk had gepland. Zoals vaak met ontwerpers van dat soort zaken vroeg ik me af waarom bepaalde beslissingen genomen waren. Zoals een balkonnetje van vijftig centimeter bij een meter tachtig. Daarop kwam een afdakje dat op zijn laagste punt een beetje hoger dan een meter was. Speelhut voor kinderen van vijf tot vijftien jaar. Komaan! Nu is het balkon anderhalve meter op een meter tachtig en twee meter hoog. Het oorspronkelijke balkonnetje is nu een zitbank met kussens met leeslamp perfect passend voor kinderen van twee tot honderdentwee.
Gelukkig was er een doe-het-zelf-zaak die open bleef tijdens deze dagen en werd er volop hout aangesleept om de hut aan te passen aan alle verwachtingen. Waarvan de meeste eigenlijk gecreƫerd werden tijdens de opbouw.
Plannen rijzen om er te blijven slapen deze zomer. Er is ecologische water- en lichtvoorziening. Warm water om handen te wassen en te douchen dankzij een zonne-energiewaterzak, fris water in een waterpomp binnen om te drinken. Sfeerverlichting en functioneel leeslicht op zonne-energie voor ‘s avonds en dankzij het doorschijnende dak op het terras is er volop warmte om druiven en aardbeien te kweken en je kan buiten zitten wanneer het regent.
Er staat een kinderbed maar het kan opengeklapt worden tot een tweepersoonsbed.
De ramen zaten er al in, de ruiten zijn 'onbreekbare' schilderijlijsten van de IKEA die toevallig, wat een meevaller, perfect passen in de ramen. Verder is een fietsbel de deurbel, de gordijnen zijn afdankertjes uit de badkamer. De boekenrekken en bloembakken zijn wijnkistjes. Er is een koelbox en er staat serviesgoed.
Als iemand het plan wil van de hut, laat dan een berichtje achter want nu ik het toch helemaal uitgetekend en gemeten heb, zou ik het fijn vinden als er nog mensen van kunnen genieten.

Zie je het naambord, de takel-emmer, de klok, de verlichting op zonne-energie, de druivelaar, de aardbeienplantjes, de zonnebloemthermometer, het kralengordijn, de zitbank met leeslamp op zonne-energie, het bed, de schommelstoel op het kleine terras, het vlinder-vogel-huisje?


 Zie je de deur-fiets-bel, de drinkwatervoorziening, het passende schilderijtje 'treetops', de zelfgemaakte kussens, de boiler op zonne-energie, het sanitair, de gezelligheid om boven te liggen lezen of beneden te lunchen?
3 opmerkingen:

 1. ooooo heel graag jouw plannetje en een handige harry erbij:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik stuur het je per mail zo snel mogelijk (vanaf ik het digitaal heb en die handige Harry, daar ben je toch mee gehuwd?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, je mag dit plan altijd eens doorsturen naar kathleen.baets@gmail.com.
  Wat hebben jullie er iets moois van gemaakt seg !!!

  BeantwoordenVerwijderen