maandag 21 mei 2012

Ouderwets vermaak

Ik geloof rotsvast dat je kinderen alleen maar liefde voor technieken kunt bijbrengen door hen goede materialen te geven. Er is niets zo frustrerend als werken met aftands of goedkoop materiaal dat steeds stukgaat of slecht werkt. Zelfs iets zo primitief als krijttekeningen maken met bordkrijt op een stoep of terras.
"Krijt is krijt," dacht ik vroeger over bordkrijt maar sinds onze bordverfkeuken, denk ik dat niet meer. Je hebt bordkrijt dat gescherpt kan worden, handig voor fijne tekeningen of om te schrijven,  je hebt stofvrij bordkrijt, bordkrijt met kleuren die echt levendig zijn en het klassieke pastelkleurig bordkrijt.
Bordkrijt is fijn om zomaar te droedelen omdat je er geen papier voor verspillen moet. Je kunt blijven tekenen. Het is ook fijn omdat je meestal extreem veel plaats hebt om dat te doen.
Of oefenen, dat is ook iets fijns om te doen met bordkrijt. Pasteltechnieken, zonder peperdure pastelkrijtjes en idem conté-tekenpapier. Of Manga-figuren uit een bibliotheekboek.
Het dilemma is nu nog: wanneer is het beste moment om de kinderen met een doos bordkrijt los te laten op het terras? Wanneer er regen voorspeld wordt of wanneer het net heel lang niet meer zal regenen?
Wat het ook wordt deze nacht, de tekeningen heb ik in alle geval al vastgelegd en wel hier:








Geen opmerkingen:

Een reactie posten