zaterdag 7 december 2013

Het mooiste feest van het jaar.

Sinterklaas.
Zonder twijfel mijn lievelingsfeest. Vandaar dat onze Sinterklaas-versiering onze Kerstdecoratie ver overtreft.
Mijn lievelingsheilige ook en nu lees ik dat Sinterklaas geen echte heilige meer is maar een pretheilige. Een PRETHEILIGE!? Dat betekent, zo lees ik, dat iedereen hem mag vieren, ook niet-katholieken maar dat hij geen officiƫle katholieke heilige meer is. Ik vind het een nogal oneerbiedige naam voor zo'n innemend personage. Verbeter me als ik het mis heb maar ik vertel slechts wat ik gelezen heb.*

Buiten is het echt Sinterklaasweer. Alle vasthoudende blaadjes zijn in een nacht van de bomen gewaaid. En we worden wakker in de winter. We zien het eerst nog niet want het is stikdonker wanneer we opstaan aangezien een kinderkoor ons wakker zingt om halfzes in de nacht.

Sinterklaas is geweest!

Inderdaad, gisterenavond tijdens zijn statiebezoek. 't Was de echte want hij wist alles over onze kinderen en had ze gisteren op school ook gezien en gesproken. Hij wist begot meer dan wij over onze kinderen.
't Was echt magisch zoals een Sinterklaasfeest moet zijn.
Ondanks dat onze jongste de drie uur wachten op de Sint had ingevuld met repeteren, dansen en zingen was ze om acht uur ofwel moe ofwel verschrikkelijk bedeesd maar "Sinterklaasje, bonne bonne bonne" was het enige wat er nog uitkwam in samenzang met grote broer en zus. Goed genoeg voor een pop, haar droomgeschenk. Dit was waarlijk de echte Sint.

En vannacht, zoals de Sint ons al beloofde gisterenavond, was hij dan nog eens teruggekomen voor het echte werk. De Zwarte Pieten hadden zich moeten haasten getuigde de zak die ze nog half gevuld met Sintlekkers op de terugweg hadden laten liggen. Maar de traditionele brieven waren er en de even traditionele kousen en warme pyjama's voor de winter. Pepernoten, mandarijntjes, chocolade en letterkoekjes, gezelschapsspelletjes en boeken. Naaispulletjes voor grote zus. Handgemaakte poppenkleertjes voor kleine zus (precies passend voor het popje dat hij gisteren al bracht, magie?) en boeken en strips voor grote broer. 


















De drie beschilderde koffers, elk met hun naam en geboortedatum dienen nu als speelgoedkoffer maar later als koffer om kindertijdherinneringen in op te bergen.
Die koffers en de brieven waren duidelijk het hoogtepunt.




































Het cadeau: elk een koffer met respectievelijk: naaispullen, handgemaakte poppenkleertjes, boeken en strips...

En dan voor mij** het mooie compliment van mijn oudste dochter (9) tegen de jongste (3): 
"Sinterklaas kan misschien wel mooie dingen maken maar jammer genoeg niet voor alle kindjes; die moeten dan spullen krijgen uit de winkel in plastiek en met batterijen."

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" width="580" height="360" id="Widget" align="middle"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="movie" value="http://www.albelli.nl/Flash/Widget.swf" /><param name="flashvars" value="InitURL=http://www.albelli.nl/Handlers/AlbumFlashXml.ashx?wid=b258511a-9f71-4529-859a-aca6bc406987&WID=b258511a-9f71-4529-859a-aca6bc406987&showmenubar=true&showrating=true&showbuttonbuy=false&showbuttonshare=true&showabuse=true&showcreatenew=true&shareurl=undefined" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#eeeeee" /><embed src="http://www.albelli.nl/Flash/Widget.swf" quality="high" bgcolor="#eeeeee" name="Widget" align="middle"allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"pluginspage="http://www.adobe.com/go/getflashplayer"wmode="transparent"flashvars="InitURL=http://www.albelli.nl/Handlers/AlbumFlashXml.ashx?wid=b258511a-9f71-4529-859a-aca6bc406987&WID=b258511a-9f71-4529-859a-aca6bc406987&showmenubar=true&showrating=true&showbuttonbuy=false&showbuttonshare=true&showabuse=true&showcreatenew=true&shareurl=undefined" width="580" height="360" /></object>




*In een boekje dat niet echt een bronvermelding waard is, zelfs amper het woord 'boek' waard is.
**Ik deed een beetje interimwerk in de werkplaats van de Sint.





2 opmerkingen:

  1. Maak je die koffers ook voor andere mensen? Bij wijze van interim voor als de Sint weer eens geen tijd heeft om ze te maken? ;-)
    Dat zou me interesseren. Enorm.
    Of heb je een webwinkel?

    Lena

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Lena,

    Nee, ik heb geen webwinkel en ik doe ook geen interims (behalve voor de Sint). Ik denk dat ik daar te chaotisch voor ben. Ik ben meer een impulsieve knutselaar dan een producent. Eenmaal het bandwerk wordt, dan is het plezier er af. En over sommige dingen moet ik te lang nadenken waardoor het niet echt commercieel succesvol kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen